Tarihi Alanda Yangın Alarmı: Çanakkale ve Uşak’ta Ekipler Seferber Oldu

Tarihi Alanda Yangın Alarmı: Çanakkale ve Uşak’ta Ekipler Seferber Oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.06.2024
A+
A-

Tarihi Alanda Yangın Alarmı: Çanakkale ve Uşak‘ta Ekipler Seferber Oldu

Çanakkale ve Uşak'ta orman yangınlarına müdahale sürüyor

Dün başlayan orman yangınlarına karşı Çanakkale ve Uşak’ta ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi aralıksız devam ediyor. Çanakkale’deki yangın sebebiyle kapatılan Tarihi Alan’ın güney bölgesi, durumun kontrol altına alınmasıyla birlikte tekrar ziyaretçilere açıldı.

Yangın Anızdan Ormana Sıçradı

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında dün saat 16.05’te başlayan yangına, saat 16.11’de müdahale edildi. Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda yer alan bölgede anızdan ormana sıçrayan yangın, gün doğumuyla birlikte helikopter ve uçaklarla yoğun bir şekilde söndürülmeye çalışılıyor. Yangına havadan ve karadan çok sayıda araç ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcıyor.

Müdahale Sürüyor

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında dün başlayan yangının kontrol altına alınması için ekipler yoğun çaba sarf ediyor. Günün her saati havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yangının yayılması önlenmeye çalışılıyor. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, Tarihi Alan’ın güney hattı yeniden ziyarete açıldı. Büyükanafarta köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Ancak sağlık veya can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.