Eko Turizm Projeleri Assos’un Tarihi Mirasını Tehdit Ediyor

Eko Turizm Projeleri Assos’un Tarihi Mirasını Tehdit Ediyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.07.2024
A+
A-

Eko Turizm Projeleri Assos’un Tarihi Mirasını Tehdit Ediyor

Çanakkale özel İzaca Meclisi, Yeni Eko Turizm projeleri üzerine uzlaşma çabası içindeyken, Assos bölgesindeki tarihi ve doğal dokunun yangınlar ve inşaat onayı verilmiş Eko Turizm projelerinin pervasız talanı nedeniyle zarar görmesi devam ediyor. Bölgede inşaat izni verilen eko turizm projelerinde döküm sahası bulunmaması, çevredeki ormanlar, tarım alanları, köy meraları ve hazine arazilerinin hafriyat döküm sahası olarak kullanılmasına neden olmuş durumda. Projelerin depo alanları ve tedarik zincirinde Assos bölgesinin taşı ve toprağı adeta altın değerinde olup, tarihi mirasımızın her köşesinde kazı ve hafriyat çalışmaları sürmekte.

Eko Turizm Projeleri Assos'un Tarihi Mirasını Tehdit Ediyor

Bölgedeki doğa katliamı, Assos’un altın değerindeki taşı ve toprağına zarar vererek devam ediyor. Tarihi mirasımızı korumak yerine, kazı ve hafriyat çalışmaları her yerde sürüyor. Eko turizm projelerine verilen inşaat izinleri, döküm sahası bulunmadığı için, çevredeki ormanlar, tarım alanları, köy meraları ve hazine arazilerini hafriyat döküm sahası olarak kullanıyor. Bu durum, bölgenin ekosistemini ve tarihi dokusunu büyük ölçüde tehdit ediyor. Çevre koruma derneklerinin ve yetkililerin bu duruma sessiz kalması, doğa katliamının devam etmesine olanak tanıyor.

Çanakkale’de Ekoturizm Projelerinde Yolsuzluk ve Rant İddiaları

Çanakkale’de ekoturizm projeleriyle ilgili yolsuzluk skandalları iddiaları kamuoyunu sarsıyor. Bazı emlakçıların, ekoturizm ve köy gelişim imar dosyalarını usulsüzce onaylatarak büyük rantlar elde ettiği ileri sürülüyor. Süreçte, siyasi figürler, milletvekili yakınları, mevcut ve eski belediye başkanları gibi önemli isimlerin de bu yolsuzluklardan çıkar sağladığı öne sürülüyor. Yerel halk ve sivil toplum kuruluşları, bu söylentilerin projeleri olumsuz etkilediğini ve doğayı tahrip ettiğini ifade ediyor. Gelişen durumla beraber yerel yönetimlerin ve siyasi figürlerin ekoturizm ve köy gelişme projelerindeki yönetim biçimleriyle ilgili birçok detayın tekrar gözden geçirilmesi gerektiği belirtiliyor. Özellikle dosyaların hızlı bir şekilde onaylandığı iddiaları ise dikkat çeken konular arasında.

Eko Turizm Projeleri Assos'un Tarihi Mirasını Tehdit Ediyor

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.