Sinan Ateş Cinayeti Yargı Sürecinde İkinci Celse Başladı

Sinan Ateş Cinayeti Yargı Sürecinde İkinci Celse Başladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-

Sinan Ateş Cinayeti Yargı Sürecinde İkinci Celse Başladı

Ankara’nın Çukurambar semtinde 30 Aralık 2022 tarihinde tetikçi Eray Özyağcı tarafından öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in davasında ikinci duruşma başladı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen duruşmada, yaşanan gerginlik nedeniyle mahkeme saat 14.00’e kadar ara verdi.

Davada dün, tutuklu 8 sanığın savunmaları alınmıştı. Bugünkü duruşmada ise tutuklu sanıklar Murat Can Çolak, Ufuk Köktürk, Mustafa Uzunlar, Osman Bayraktar, Mehmet Yücel, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Serdar Öktem, Caner Günay, Emre Yüksel, Umut Ersoy, Alper Atay, Erdem Karadeniz ve Mustafa Ensay Aykal savunma yapacak. Duruşma, Sinan Ateş’in ailesi ve sevenleri tarafından yakından takip ediliyor.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin yeni gelişme: 2  kişi daha gözaltına alındı - Son Dakika Türkiye Haberleri | Cumhuriyet

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü çevresinde Sinan Ateş cinayeti davasının ikinci günü öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kampüse giden yollarda trafik ve çevik kuvvet polisleri görev yaptı. İlk duruşmada sanıklar, önceki ifadelerinin çoğunu reddetti. Tetikçi Eray Özyağcı, Doğukan Çep’in talimatıyla hareket ettiğini iddia ederken, azmettirici olarak yargılanan Çep, Sinan Ateş’in kendisinden borç para aldığını ve geri ödemediği için saldırıyı planladığını öne sürdü. Bugün, sanıklar savunmalarını yapmaya devam ediyor.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş duruşmada bulunurken, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ve İlhan Uzgel, İYİ Parti Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Selcan Hamşioğlu, Saadet Partisi Milletvekili Mustafa Kaya ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da duruşmayı takip eden siyasi isimler arasında yer aldı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.