Bakan Yumaklı Açıklama Yaptı: “İzmir’de 16 Ev Yandı, 87 Ev ve 44 İş Yeri Tahliye Edildi”

Bakan Yumaklı Açıklama Yaptı: “İzmir’de 16 Ev Yandı, 87 Ev ve 44 İş Yeri Tahliye Edildi”
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.08.2024
A+
A-

Bakan Yumaklı Açıklama Yaptı: “İzmir’de 16 Ev Yandı, 87 Ev ve 44 İş Yeri Tahliye Edildi”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’de çıkan yangınla ilgili güncel durumu açıkladı. Bakan Yumaklı, olayda 16 evin tamamen yandığını, 87 evin ve 44 iş yerinin ise tahliye edildiğini belirtti. Yangının etkisiyle zarar gören bölgelerde acil müdahaleler sürerken, yetkililer vatandaşların güvenliği için gerekli tedbirleri alıyor. Yangının söndürülmesi ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Bakan Yumaklı Açıklama Yaptı: "İzmir'de 16 Ev Yandı, 87 Ev ve 44 İş Yeri Tahliye Edildi"

Manisa, İzmir, Bolu, Aydın, Muğla ve Karabük’teki orman yangınlarına müdahaleler hız kesmeden devam ederken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son gelişmeleri duyurdu. İzmir’de yangının yerleşim alanlarına sıçradığını belirten Bakan Yumaklı, “16 ev tamamen yandı, 87 ev tahliye edildi ve 44 iş yeri de boşaltıldı” dedi. Ülke genelinde bugün itibarıyla 47 orman yangını meydana geldiğini, bunlardan 30’unun kontrol altına alındığını ve 17’sine müdahalenin sürdüğünü açıkladı.

Hava sıcaklıklarının yeniden artmasıyla birlikte orman yangınları da yaygınlaşıyor. Manisa, İzmir, Bolu, Aydın, Muğla’nın Bodrum ilçesi ve Karabük’ün Ovacık ilçelerinde çıkan yangınlara yönelik çalışmalar sürüyor. Bolu’da yangının şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldığını ve 30 kilometrekarelik bir alanı etkilediğini söyleyen Yumaklı, “Arazinin sarp ve yarıklı olması, müdahaleyi oldukça zorlaştırıyor. 11 helikopter, 118 kara aracı ve 681 personelden oluşan büyük bir ekip bu gece boyunca da çalışmalara devam edecek. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadı, ancak 3 mahalle tedbir amaçlı tahliye edildi” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.