TBMM’de Kavga Eden Alpay Özalan ve Ahmet Şık’a Kınama Cezası

TBMM’de Kavga Eden Alpay Özalan ve Ahmet Şık’a Kınama Cezası
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.08.2024
A+
A-

TBMM’de Kavga Eden Alpay Özalan ve Ahmet Şık’a Kınama Cezası

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Can Atalay’ın milletvekilliğiyle ilgili düzenlenen olağanüstü toplantıda meydana gelen kavga sonucunda TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’a kınama cezası verildi.

Kavga Olayı ve Gerginlik

Toplantı, Hatay’dan milletvekili seçilen ve ardından milletvekilliği düşürülen Can Atalay konusunun görüşüldüğü oturumda gerilimli bir şekilde başladı. Verilen ikinci aranın ardından oturum yeniden başladığında, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın, kürsüde konuşan Ahmet Şık’a müdahale etmesiyle ortam birden karıştı. Kavga sırasında yumruklar havada uçuştu ve oturuma 45 dakika ara verildi.

TBMM\'de kavgaya karışan Alpay Özalan ve Ahmet Şık\'a kınama cezası

Ahmet Şık’a Verilen Kınama Cezası

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Can Atalay’ın durumunu gündeme getirdiği konuşmasında AK Parti sıralarına hitaben sarf ettiği sözler nedeniyle TBMM İçtüzüğü’nün 163. maddesi uyarınca kınama cezasına çarptırıldı. Şık’ın sözleri, Meclis’in disiplin kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle bu ceza verilmesine neden oldu.

Alpay Özalan’a Kınama Cezası

Kürsüdeki konuşma sırasında Ahmet Şık’a yumruk atan AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise TBMM İçtüzüğü’nün 160. maddesi çerçevesinde kınama cezası aldı. Özalan’ın eylemi, Meclis’teki fiziki müdahale ve kural ihlali nedeniyle bu cezanın verilmesine yol açtı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.