Bakan Şimşek: Net Rezervler 4 Yıl Sonra Pozitife Döndü

Bakan Şimşek: Net Rezervler 4 Yıl Sonra Pozitife Döndü
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-

Bakan Şimşek: Net Rezervler 4 Yıl Sonra Pozitife Döndü

Bakan Şimşek'ten ''ilk yılın muhasebesi'' paylaşımı: Tüm hedeflerimize  ulaşmakta kararlıyız

“ÜLKENİN BRÜT REZERVLERİ 124,6 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın rezervleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, net rezervlerin son 4 yılın ardından ilk kez artıya geçtiğini belirtti. Son 2 ay içinde swap işlemleri hariç net rezervlerin 67 milyar dolar arttığını ifade eden Şimşek, ülkenin brüt rezervlerinin de 143,6 milyar dolara yükseldiğini vurguladı. Bakan Şimşek’in bu açıklamaları, Türkiye’nin ekonomik dengeleri açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

“REZERVLERİMİZ VE MAKRO FİNANSAL İSTİKRARIMIZ BÜYÜYOR”

Merkez Bankası’nın son açıklamasına göre, 31 Mayıs haftasında net rezervler 1 milyar 406 milyon dolarlık bir artışla 143 milyar 648 milyon dolara yükseldi. Swap işlemleri hariç net rezervler ise 4 yıl aradan sonra ilk kez pozitif yönde hareket ederek 1,5 milyar dolar oldu. Bu gelişme, Türkiye’nin dış ödemeler dengesi ve ekonomik stabilitenin göstergelerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada “Rezervlerimiz ve makro finansal istikrarımız güçleniyor. Swap hariç net rezervlerimiz, 2020 yılı mart ayından sonra ilk defa pozitife döndü. Son 2 ayda swap hariç net rezervler 67 milyar dolar arttı. Brüt rezervler ise 143,6 milyar dolara ulaştı” ifadelerine yer verdi.

Bakan Şimşek: Swap hariç net rezervlerimiz, 2020 yılı Mart ayından sonra ilk defa pozitife döndü

Sözlerine devam eden Şimşek, “Rezervlerimizin daha da artırılması için yeşil dönüşüm, enerji verimliliği ve yeni sanayi politikalarıyla sürdürülebilir cari açığa ulaşılması, doğrudan yabancı yatırımları artırmaya yönelik politikalar ve sermaye benzeri dış kaynağa erişim önem arz etmektedir. Bunu da programı kararlılıkla uygulayarak başaracağız” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.