Sinan Ateş Cinayetinde Sanıklar Yarın Mahkemeye Çıkıyor

Sinan Ateş Cinayetinde Sanıklar Yarın Mahkemeye Çıkıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.06.2024
A+
A-

Sinan Ateş Cinayetinde Sanıklar Yarın Mahkemeye Çıkıyor

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in ölümüyle ilgili davada yarın 22 sanığın yargılanmasına başlanacak. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesi, Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. 22 sanık, bu cinayetle ilgili olarak yarın Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılacak.

Sinan Ateş Cinayetinde Sanıklar Yarın Mahkemeye Çıkıyor

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Kızılırmak Mahallesi’nde, 30 Aralık 2022’de arkadaşı Selman Bozkurt ile birlikte bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 saldırganın silahlı saldırısına uğrayan ve hastanede hayatını kaybeden Sinan Ateş’in ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, mayıs ayında mahkemece kabul edildi. Olayla ilgili olarak toplam 39 kişiden 17’si hakkında ayrı dosyalar oluşturuldu ve bu kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Ayşe Ateş ve olay sırasında yanında bulunan Selman Bozkurt’un “müşteki” sıfatıyla yer aldığı 22 sanıklı iddianamede, suç ortaklığı içinde yer aldıkları belirtilen Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Selman Bozkurt’a karşı işlenen “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan da 13 ila 20 yıl arası hapis cezası isteniyor. Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ise cinayeti azmettirmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.