Giresun’da Sahte Ehliyet Operasyonu: 6 Gözaltı

Giresun’da Sahte Ehliyet Operasyonu: 6 Gözaltı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.06.2024
A+
A-

Giresun’da Sahte Ehliyet Operasyonu: 6 Gözaltı

Giresun’da sahte sürücü belgeleriyle trafiğe çıkan kişilere yönelik yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı.

Operasyonun Detayları

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gürcistan ve KKTC’den sahte sürücü belgesi alarak trafiğe çıkan kişiler tespit edilince geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Sahte ehliyetle trafiğe çıkan çok sayıda kişi tespit edilmesi üzerine başlatılan çalışmada, nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen bir suç örgütü çökertildi.

Emniyet Müdürlüğü Açıklaması

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Gürcistan’dan alınan sahte sürücü belgeleriyle trafiğe çıkan sürücülere yönelik başlatılan operasyon hakkında detaylar verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gürcistan’dan alınma sürücü belgesiyle trafiğe çıkan birçok sürücünün tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında, sürücü belgesi sınavlarında başarısız olan, sağlık durumları, eğitim yeterlilikleri ve daha önce haklarında yapılan adli ve idari işlemler sonucunda sürücü belgeleri ellerinden alınan şahısların, Gürcistan ve KKTC’den alınma sahte sürücü belgelerini noter onaylı olarak tercümelerini yaptırıp ülkemizde kullanımını yasallaştırmaya çalıştıkları belirlenmiştir. Bu şekilde haksız kazanç elde ederek nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen 6 şüpheli yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından 1 kişi tutuklanmış, 5 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.”

Sonuç ve Yasal İşlemler

Operasyon sonucunda gözaltına alınan 6 şüpheliden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yetkililer, sahte belge düzenleme ve kullanımına karşı operasyonların süreceğini ve bu tür suçlara karşı mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini belirtti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.